Tvarohové kytičky zpět

Ingredience:
hladká mouka400 gsůl špetkavejce1 ks
rozpuštěné máslo60 gcukr100 gcitronová kůra z 1/2 citronu dle chuti
vlahé mléko150 mldroždí1/2 kostkyvejce na potření
Náplň:
tvaroh2 kscukr dle chutižloutky2 ks
bílky (sníh)2 ksrozinky dle chuti
hladká mouka 400 g, sůl špetka, vejce 1 ks, rozpuštěné máslo 60 g, cukr 100 g, citronová kůra z 1/2 citronu dle chuti, vlahé mléko 150 ml, droždí 1/2 kostky, vejce na potření, tvaroh 2 ks, cukr dle chuti, žloutky 2 ks, bílky (sníh) 2 ks, rozinky dle chuti

Příprava

Milujeme koláčky, a aby byla nějaká změna, zkusila jsem je udělat jako kytičky. Občas si prostě ráda hraji.

Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek a do něj nadrobíme droždí. Pocukrujeme a trošku zalijeme vlahým mlékem. Necháme droždí vzejít, přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto. Necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme kolečka. Na každé kolečko vždy zlehka položíme v průměru menší skleničku, tak aby okolo skleničky ven bylo asi 1 cm těsta. Přesahující těsto nařežeme nožem od skleničky ven na proužky. Každé dva proužky prsty spojíme dohromady a vznikne kytička. Každou kytičku přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe tvarohovou náplní. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI