Ingredience: | |||||
polotučný tvaroh | 1 vanička | smetana ke šlehání | 1 kelímek | domácí vanilkový cukr | 4 lžíce |
čokoládová poleva | dle potřeby |
Pamatujete si, když jste byly malé a bylo léto? Jaká byla vaše nejoblíbenější zmrzlina nebo nanuk? Já měla samozřejmě ráda jahodovou zmrzlinu i dřeň, potom jednu dobu se dělaly italské, krásně barevné a lepkavé točené zmrzliny a ještě jedna klasika - nanuk Míša!
Toho miluju do dneška. A dnes musím prohlásit - tajemství nanuku Míši odhaleno :-) Pokud jste nadšencem tohoto nanuku jako já, tak vám nyní přináším recept na tvarohovo-smetanového nanuka s pravou vanilkou :-) Dávka bude stačit na cca 10 nanuků.
Nejprve bych ráda napsala, jak jsem si doma připravila domácí vanilkový cukr. Nedávno v tisku a televizi proběhly výsledky vanilkového a vanilinového cukru a jako vždy, nic moc. Proto jsem se rozhodla, že si vanilkový cukr připravím doma. Budete potřebovat vanilkový lusk, 250 g cukru krupice, těsnící nádobu s víčkem. Do ní nasypeme čtvrt kilo cukru, vanilkový lusk si podélně rozříznete a seškrábnete dužninu a přidáte ji k cukru, zrovna tak i zbytek vanilkového lusku. Zavřete, protřesete a necháte "ovonět" minimálně týden s tím, že se každý den musí s cukrem zatřepat. Výsledek je nesrovnatelný a to i cenově :-)
Nyní už vám prozradím, jak si připravíte nanuka. Nejprve si ušleháte šlehačku se dvěma lžícemi vanilkového cukru. Poté přimícháte tvaroh a ještě další 2 lžíce vanilkového cukru. Naplníte nanuková tvořítka a necháte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Po ztuhnutí nanuky vyndáte z tvořítek a budete polévat polevou. Tu si připravíte tak, že si buď polevu, nebo čokoládu rozehřejete ve vodní lázni - do kastrůlku dáte vodu, na ten posadíte nerez nebo skleněnou misku tak, aby se nedotýkala vody a necháte rozpustit.
Je to opravdu velmi, velmi jednoduché, ale výsledek stojí za to!!! Jsem zvědavá, co to mu budou říkat prckové, až se dnes odpoledne vrátí ze školky a ze školy :-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI