Tvarohovo-smetanový nanuk s pravou vanilkou zpět

Ingredience:
polotučný tvaroh1 vaničkasmetana ke šlehání1 kelímekdomácí vanilkový cukr4 lžíce
čokoládová poleva dle potřeby
polotučný tvaroh 1 vanička, smetana ke šlehání 1 kelímek, domácí vanilkový cukr 4 lžíce, čokoládová poleva dle potřeby

Příprava

Pamatujete si, když jste byly malé a bylo léto? Jaká byla vaše nejoblíbenější zmrzlina nebo nanuk? Já měla samozřejmě ráda jahodovou zmrzlinu i dřeň, potom jednu dobu se dělaly italské, krásně barevné a lepkavé točené zmrzliny a ještě jedna klasika - nanuk Míša!

Toho miluju do dneška. A dnes musím prohlásit -  tajemství nanuku Míši odhaleno :-) Pokud jste nadšencem tohoto nanuku jako já, tak vám nyní přináším recept na tvarohovo-smetanového nanuka s pravou vanilkou :-) Dávka bude stačit na cca 10 nanuků.

Nejprve bych ráda napsala, jak jsem si doma připravila domácí vanilkový cukr. Nedávno v tisku a televizi proběhly výsledky vanilkového a vanilinového cukru a jako vždy, nic moc. Proto jsem se rozhodla, že si vanilkový cukr připravím doma. Budete potřebovat vanilkový lusk, 250 g cukru krupice, těsnící nádobu s víčkem. Do ní nasypeme čtvrt kilo cukru, vanilkový lusk si podélně rozříznete a seškrábnete dužninu a přidáte ji k cukru, zrovna tak i zbytek vanilkového lusku. Zavřete, protřesete a necháte "ovonět" minimálně týden s tím, že se každý den musí s cukrem zatřepat. Výsledek je nesrovnatelný a to i cenově :-)

Nyní už vám prozradím, jak si připravíte nanuka. Nejprve si ušleháte šlehačku se dvěma lžícemi vanilkového cukru. Poté přimícháte tvaroh a ještě další 2 lžíce vanilkového cukru. Naplníte nanuková tvořítka a necháte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Po ztuhnutí nanuky vyndáte z tvořítek a budete polévat polevou. Tu si připravíte tak, že si buď polevu, nebo čokoládu rozehřejete ve vodní lázni - do kastrůlku dáte vodu, na ten posadíte nerez nebo skleněnou misku tak, aby se nedotýkala vody a necháte rozpustit.

Je to opravdu velmi, velmi jednoduché, ale výsledek stojí za to!!! Jsem zvědavá, co to mu budou říkat prckové, až se dnes odpoledne vrátí ze školky a ze školy :-)

2014-05-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI