Ingredience: | |||||
tvaroh ve vaniččce | 200 g | změklé máslo | 80 g | třtinový cukr | 80 g |
vejce | 1 ks | špaldová mouka (typ 630) | 250 g | prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
mléko | 250 ml | maliny | 150 g | ||
Drobenka: | |||||
máslo | 4 lžíce | ovesné vločky | 4 lžíce | nasekané mandle | 2 lžíce |
třtinový cukr | 2 lžíce |
Je víkend a člověk si tak nějak užívá většího poklidu a nikam zrovna nepospíchá. Mám to tak i u vaření či pečení, a když jsem vymýšlela moučník na víkend, pořád jsem se nemohla rozhodnout. Při nákupu jsem záměrně dala do košíku i krásné, voňavé maliny a věděla jsem, že tyto budou hrát ve víkendovém moučníku prim.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček si vložíme pečící folií. V míse si vyšleháme cukr s povoleným máslem, poté přidáme vejce a vyšleháme. Do směsi přidáme tvaroh a promícháme.
V druhé míse si odvážíme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Mouku s práškem do pečiva přisypeme do mokré směsi a postupně přidáváme mléko a šleháme. Těsto má středně hutnou konzistenci. Do připraveného těsta opatrně vmícháme maliny. Těstem pak naplníme formu na chlebíček a navrch můžeme poklást pár malin a posypeme drobenkou.
Drobenku si připravíme, smícháním povoleného másla, ovesných vloček, nasekaných mandlí a třtinového cukru. Nejlépe rukama všechny ingredience prohněteme a vytvoříme lepivější drobenku (není to klasická sypká drobenka).
Chlebíček pak pečeme ve vyhřáté troubě cca 50-60 minut. Pro jistotu před vytažením zkontrolujeme špejlí, zda je těsto hotové a nelepí se.
Z uvedených surovin připravíte chlebíček do formy o velikosti 31 x 11 x 7 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI