Těsto: | |||||
špaldová mouka | 250 g | přepuštěné máslo | 150 g | kakao | 4 lžíce |
vejce | 1 ks | prášek do pečiva | 1 a 1/2 lžičky | třtinový cukr | 100 g |
Náplň: | |||||
poctivý tradiční tvaroh | 500 g | třtinový cukr nebo med | dle chuti | nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
žloutky | 3 ks | vanilkový pudink | 2 lžíce | ||
Drobenka: | |||||
špaldová mouka | 120 g | třtinový cukr | 50 g | přepuštěné máslo | 50 g |
kakao | 1 lžíce |
Ráda při vaření a pečení používám poctivé a domácí suroviny. A protože jsem si nedávno přinesla domů poctivý a ručně balený tvaroh z litovelské sýrárny, musela jsem toho hned využít a něco dobrého upéct. V souboji receptů zvítězil klasický tvarohový dort s kakaovou drobenkou, který si teď můžete upéct i Vy. Postup je malinko složitější, ale výsledek stojí rozhodně za to.
V míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. K mouce přidáme vejce a teplé máslo, ve kterém jsme si předem nechali rozpustit třtinový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme cca 20 minut uležet v lednici. Po vychladnutí odebereme 2/3 těsta a vyválíme ho na kulatou placku. Těsto přeneseme do vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-18 minut. Korpus necháme vychladnout a ze zbylého těsta vyválíme cca 5 cm široký pás, který rozložíme po celém obvodu dortové formy. Nakonec na korpus namažeme tvarohovou náplň a vršek dortu posypeme drobenkou, kterou jsme vyrobili smícháním špaldové mouky, cukru, másla a kakaa. Hotový koláč vložíme zpět do trouby a pečeme při 190 stupních dalších 45 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI