Tvarohový dortík s jahodami zpět

Korpus:
vanilkové sušenky300 - 350 grozpuštěné máslo150 g
Náplň:
tučný tvaroh500 gpomazánkové máslo150 gzakysaná smetana100 g
moučkový cukr100 gžloutky4 ksvanilkový extrakt1 lžíce
sůl špetka
Na ozdobu:
jahody malá miskačervené dortové želé1/2 sáčku
vanilkové sušenky 300 - 350 g, rozpuštěné máslo 150 g, tučný tvaroh 500 g, pomazánkové máslo 150 g, zakysaná smetana 100 g, moučkový cukr 100 g, žloutky 4 ks, vanilkový extrakt 1 lžíce, sůl špetka, jahody malá miska, červené dortové želé 1/2 sáčku

Příprava

Počasí je čím dál horší a já konečně přicházím se svým jahodovým receptem. Jsem louda. Určitě jste ho potřebovali tak před týdnem, když jste měli jahody pomalu i v polévce. Naštěstí jich ovšem není tolik zapotřebí. Otrhejte poslední na vlastní zahrádce, vykupte supermarket a pouliční prodejce. Tenhle cheesecake s jahodovou čepičkou je zkrátka k sežrání...

A jestli nemáte jahody, dejte tam třeba borůvky. Když nemáte borůvky, dejte tam maliny. No a jestli nemáte maliny... tak tam nedávejte nic! I tak bude vynikající a jednodušší na přípravu.

  1. Nejdříve je potřeba v mixéru rozdrobit sušenky na pískovitou směs. Já použila hmoždíř (abych si připadala drsně). Rozdrcené sušenky zalijeme tekutým máslem a vytvoříme mírně sypké těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme máslem. Těstem rovnoměrně ručně vyplníme formu až do úrovně 1-2 cm pod okrajem. Dáme do lednice ztuhnout.
  2. Všechny ingredience na náplň (žloutky, tvaroh, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, cukr, extrakt a sůl) společně vyšleháme v tekutý krém, který nalijeme do ztuhlého korpusu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 35 minut (max do 40 min), aby byla tvarohová náplň ještě vláčná. Necháme vychladnout a připravíme si červené dortové želé dle návodu na obalu. Zdobíme půlkami omytých jahod a přelijeme želé. Nejlépe chutná vychlazený druhý den. Přeji dobrou chuť!
2015-08-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI