Tvarohový koláč zpět

Těsto:
polohrubá mouka450 grostlinný tuk300 gcukr3 lžíce
mléko3 - 4 lžícežloutky3 ksrum3 lžíce
kypřící prášek do pečiva1 balíček
Náplň:
měkký tvaroh ve vaničce750 gvanilkový pudink2 balíčkyzměklé máslo50 g
cukr6 lžicžloutek3 ksvanilkový cukr2 balíčky
bílky6 ks
polohrubá mouka 450 g, rostlinný tuk 300 g, cukr 3 lžíce, mléko 3 - 4 lžíce, žloutky 3 ks, rum 3 lžíce, kypřící prášek do pečiva 1 balíček, měkký tvaroh ve vaničce 750 g, vanilkový pudink 2 balíčky, změklé máslo 50 g, cukr 6 lžic, žloutek 3 ks, vanilkový cukr 2 balíčky, bílky 6 ks

Příprava

U nás doma milujeme tvaroh, který dodá dezertům úžasnou vláčnou chuť. Takže tento koláček máme moc rádi. Výhodou je, že ho lze i obměnit, pokud se použije jiný druh pudingu – mávnutím kouzelného proutku vykouzlíme příchuť, na kterou máme zrovna chuť.

Nejdříve si z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z jedné vyválíme placku a pokryjeme jí dno pekáče (nemusí se vymazávat, těsto je dost tučné). Připravíme si náplň. Nejdříve si ušleháme bílky v tuhý sníh, pak ručním šlehačem vyšleháme tvarohovou náplň s ostatními ingrediencemi a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směsí potřeme těsto a přikryjeme druhou polovinou těsta vyválenou na placku. Pečeme při 180°C do růžova.

2015-11-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI