Tvarohový koláč zpět

Těsto:
polohrubá mouka450 gtuk (Hera)300 gcukr krupice3 lžíce
žloutky3 kskypřící prášek do pečiva1 ksmléko3 - 4 lžíce
rum3 lžíce
Náplň:
měkký tvaroh ve vaničce750 gpudingový prášek2 kscukr krupice6 lžic
žloutek3 kszměklé máslo50 gvanilkový cukr2 ks
bílky utřené na sníh6 ks
polohrubá mouka 450 g, tuk (Hera) 300 g, cukr krupice 3 lžíce, žloutky 3 ks, kypřící prášek do pečiva 1 ks, mléko 3 - 4 lžíce, rum 3 lžíce, měkký tvaroh ve vaničce 750 g, pudingový prášek 2 ks, cukr krupice 6 lžic, žloutek 3 ks, změklé máslo 50 g, vanilkový cukr 2 ks, bílky utřené na sníh 6 ks

Příprava

Mám pro vás tip na dobrotu ke kávičce. Je to maminčin tvarohový koláč, který jsme na půlce plechu ještě natřely s Vendulky oblíbenými povidly. Tento koláč určitě vyzkoušejte, protože je velmi "žravý".

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z jedné vyválíme placku a pokryjeme jí dno pekáče (nemusí se vymazávat, těsto je dost tučné). Ručním šlehačem vyšleháme tvarohovou náplň, do které nakonec vmícháme sníh z bílků. Celou směsí potřeme těsto v pekáči a přikryjeme druhou polovinou těsta vyválenou na placku. Pečeme při 180°C do růžova.

VENDY TIP! Pokud chcete koláč obměnit, stačí na tvarohovou náplň natřít třeba povidla!

2017-05-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI