Tvarohový koláč s borůvkami zpět

Ingredience:
špaldová mouka170 grozpuštěné máslo50 gvejce2 ks
kypřící prášek do pečiva1 lžícemed1 lžíceodtučněný tvaroh300 g
mléko3 lžíceborůvky dle potřebytřtinový cukr2 lžíce
přírodní vanilkové aroma1 lžička
špaldová mouka 170 g, rozpuštěné máslo 50 g, vejce 2 ks, kypřící prášek do pečiva 1 lžíce, med 1 lžíce, odtučněný tvaroh 300 g, mléko 3 lžíce, borůvky dle potřeby, třtinový cukr 2 lžíce, přírodní vanilkové aroma 1 lžička

Příprava

Borůvky a tvaroh - to je prostě neodolatelná kombinace. A tu si teď budete moci vychutnat v jednom úžasném koláči. Je rychlý, strašně dobrý a Vy ho budete chtít péct znova a znova. Máslový korpus se rozpouští na jazyku a tvarohová náplň Vás nenechá chvilku v klidu. Tak jdeme na to?

V míse smícháme jedno vejce, mouku, máslo, med a prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím v druhé míse smícháme tvaroh, vejce a mléko. Přidáme třtinový cukr, vanilkové aroma a vznikne nám tvarohový krém. Po 15 minutách vytáhneme těsto z lednice a prsty ho rozprostřeme na dno dortové formy. Na korpus natřeme tvarohový krém. Vše nakonec posypeme borůvkami. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

2015-02-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI