Koláč: | |||||
tučný tvaroh ve vaničce | 1 kg | máslo | 150 g | vejce | 5 ks |
hrubá špaldová celozrnná mouka | 1/2 hrnku | třtinový cukr | 3/4 hrnku | kypřící prášek | 1 balíček |
sušené brusinky | 200 g | rum | dle potřeby | ||
Drobenka: | |||||
máslo | 100 g | třtinový cukr | 1/2 hrnku | celozrnná špaldová mouka | 1/2 hrnku |
drcené ovesné vločky | 1 hrnek |
Pokud máte rádi tvarohové a vláčné dezerty, tak tenhle koláč je to pravé!
Navíc je velmi snadný a rychlý, takže ho určitě zvládnete udělat již dneska odpoledne ke kávě! =)
Nejméně 2 hodiny před přípravou koláče namočte brusinky do rumu. Měly by být celé ponořené.
Hlubší plech vymažte máslem a vysypte špaldovou moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Těsto připravíte tak, že nejprve vyšleháte vejce s třtinovým cukrem do pěny. Postupně k vejcím přidejte tvaroh, máslo, mouku a kypřící prášek. Do vzniklé směsi přidejte brusinky i s trochou rumu. Pokud se vám bude zdát těsto po přidání rumu moc řídké, přidejte ještě trochu mouky. Takto připravené těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu.
Drobenku si připravíte tak, že všechny suroviny dáte do jedné mísy a rukama je důkladně promícháte, aby vznikla drolivá směs. Hotovou drobenkou posypte těsto.
Dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout a ihned můžete servírovat. =)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI