Tvarohový koláč s brusinkami zpět

Koláč:
tučný tvaroh ve vaničce1 kgmáslo150 gvejce5 ks
hrubá špaldová celozrnná mouka1/2 hrnkutřtinový cukr3/4 hrnkukypřící prášek1 balíček
sušené brusinky200 grum dle potřeby
Drobenka:
máslo100 gtřtinový cukr1/2 hrnkucelozrnná špaldová mouka1/2 hrnku
drcené ovesné vločky1 hrnek
tučný tvaroh ve vaničce 1 kg, máslo 150 g, vejce 5 ks, hrubá špaldová celozrnná mouka 1/2 hrnku, třtinový cukr 3/4 hrnku, kypřící prášek 1 balíček, sušené brusinky 200 g, rum dle potřeby, máslo 100 g, třtinový cukr 1/2 hrnku, celozrnná špaldová mouka 1/2 hrnku, drcené ovesné vločky 1 hrnek

Příprava

Pokud máte rádi tvarohové a vláčné dezerty, tak tenhle koláč je to pravé! 

Navíc je velmi snadný a rychlý, takže ho určitě zvládnete udělat již dneska odpoledne ke kávě! =)

Nejméně 2 hodiny před přípravou koláče namočte brusinky do rumu. Měly by být celé ponořené.
Hlubší plech vymažte máslem a vysypte špaldovou moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Těsto připravíte tak, že nejprve vyšleháte vejce s třtinovým cukrem do pěny. Postupně k vejcím přidejte tvaroh, máslo, mouku a kypřící prášek. Do vzniklé směsi přidejte brusinky i s trochou rumu. Pokud se vám bude zdát těsto po přidání rumu moc řídké, přidejte ještě trochu mouky. Takto připravené těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu.
Drobenku si připravíte tak, že všechny suroviny dáte do jedné mísy a rukama je důkladně promícháte, aby vznikla drolivá směs. Hotovou drobenkou posypte těsto.
Dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout a ihned můžete servírovat. =)

2014-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI