Tvarohový koláč s jahodami zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo120 gcelé vejce1 ks
mléko50 mlvanilkový cukr2 lžíce
Náplň:
tvaroh (2 balení)500 gžloutek2 ksvanilkový cukr, extrakt nebo přímo vanilkový lusk1 balíček
cukr krupice dle chutijahody dle potřeby
hladká mouka 250 g, máslo 120 g, celé vejce 1 ks, mléko 50 ml, vanilkový cukr 2 lžíce, tvaroh (2 balení) 500 g, žloutek 2 ks, vanilkový cukr, extrakt nebo přímo vanilkový lusk 1 balíček, cukr krupice dle chuti, jahody dle potřeby

Příprava

Jahodová sezóna je tady a my máme doma 6 kg výborných jahod a další jsou na cestě. Koktejly a jahody s cukrem jsou samozřejmostí. Samozřejmostí je i jahodový koláč s tvarohem, na který jsem se těšila už skoro měsíc. Jahody se totiž s tvarohem zkrátka mají rády. Léto je prostě tady, a i když ho nemám ráda, nemůžu mu upřít pár báječných záležitostí, jako jsou třeba teplé modré letní noci a nebo právě jahody.

Mouku, změklé máslo, vejce, mléko a cukr smícháme a vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě hodinu odležet.
Poté ho natlačíme do formy v tenké vrstvě tak, abychom utvořili na všech místech stejně vysoký okraj. Těsto na dně formy důkladně propícháme vidličkou, aby se nenafouklo. 
Tvaroh rozmícháme s vanilkou, cukrem a žloutky a rozetřeme na připravený korpus. Nahoru vyskládáme jahody a lehce je do tvarohu zamáčkneme.

Pečeme v troubě při střední teplotě tak dlouho, dokud okraje těsta nezezlátnou. Po upečení necháme zcela vychladnout.

2014-09-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI