Ingredience: | |||||
špaldová mouka (150g špaldové + 100g vícezrnné) | 250 g | třtinový cukr | 60 g | máslo | 100 g |
vejce | 1 ks | karob | 1 lžíce | prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sůl | špetka | polotučný tvaroh | 250 g | med | 2 lžíce |
mléko | 200 ml | vanilkový pudink | 1 ks | vejce sušená | 1 ks |
citronová kůra | dle chuti | nektarinka | 3 ks |
Koupila jsem balení nektarinek, ale chuťově nebyly moc výrazné. Tak jsem se rozhodla je použít do koláče, kde mi moc dobře posloužily. Zvolila jsem tvarohový koláč s karobem a výsledek byl potěšující. Syn si s chutí přidával a i u manžela měl úspěch. Je to ten typ koláček, který je vděčný a hodí se pro různé ovoce, takže jej můžete dělat často a rozhodně se vám neomrzí.
Nejprve si nachystáme těsto na koláč. Do mísy dáme mouku, cukr, karob, sůl a prášek do pečiva promícháme, přidáme povolené máslo a vejce a vypracujeme těsto. Z hotového těsta kousek oddělíme, vložíme do lednice a necháme si na posypání koláče. Dortovou formu vložíme pečícím papírem, jak dno, tak i po stranách. Těsto do ní rozprostřeme a prsty vytvarujeme dno a cca 1 cm okraje. Těsto pak propícháme vidličkou.
V druhé míse vyšleháme tvaroh s medem, vejcem, mlékem a pudinkem, dochutíme citrónovou kůrou dle chuti. Směs vylijeme na těsto ve formě. Nektarinky oloupeme a nakrájíme na širší plátky a poklademe jimi náplň. Navrch nastrouháme (nadrobíme) zbytek těsta, které jsme si vychladili v ledničce
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 30 minut, poté troubu vypneme a necháme dojít 5 minut.
Koláč jsem připravovala do dortové formy o průměru 24 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI