Těsto: | |||||
špaldová mouka (typ 630) | 1 hrnek | třtinový cukr | 1/2 hrnku | mléko | 1/2 hrnku |
olej | 1/4 hrnku | vejce | 1 ks | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 sáčku |
Náplň: | |||||
polotučný tvaroh | 1 vanička | třtinový cukr moučka | 3 lžíce | bio vanilkový pudink (prášek) | 1/2 sáčku |
vejce | 1 ks | mléko | 3/4 hrnku | povidla | 4 - 5 lžic |
rum | 2 lžičky |
U nás v rodině jsou milovníci tvarohových náplní a náplní povidlových. Proto jsem dnes zvolila koláč, ve kterém jsou náplně obě. Při poslední návštěvě mých rodičů mi maminka přivezla domácí pečená povidla. Bylo jasné, že je hned musím vyzkoušet a tento koláč se zdál být skvělou volbou. Doslova se po něm zaprášilo.
Nejprve si nachystáme těsto. V míse si smícháme postupně všechny přísady na těsto, tedy vyšleháme vejce s cukrem, přidáme vejce, mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. V druhé míse si smícháme suroviny na tvarohovou náplň, kdy vyšleháme tvaroh, cukr, vanilkový pudink, vejce a mléko. V kastrolku si rozehřejeme povidla s trochou rumu a zahřejeme, aby se konzistence stala tekutější.
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a pak do ní nalijeme nejprve těsto, poté druhou vrstvu tvarohovou náplň a nakonec lžičkou poklademe povidla do námi požadovaného rozložení. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Upečení vyzkoušíme špejlí, pokud ještě koláč není upečený a vršek koláče má již hnědou barvu, dáme navrch koláče pečící papír a dopečeme (ten zabrání ztmavnutí vršku koláče). Necháme vychladnout a při podávání můžeme přidat ještě lžičku povidel.
Inspirovala jsem se na webu toprecepty.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI