Tvarohový koláč s višněmi zpět

Těsto:
hladká mouka300 gcukr80 gtuk (máslová hera)200 g
žloutky2 kscitronová kůra dle chutivanilka dle chuti
Náplň:
tvaroh2 kostkyvejce (z bílků sníh)2 kscukr dle chuti
rum dle chutikompotované vypeckované a višně1 velká sklenice
hladká mouka 300 g, cukr 80 g, tuk (máslová hera) 200 g, žloutky 2 ks, citronová kůra dle chuti, vanilka dle chuti, tvaroh 2 kostky, vejce (z bílků sníh) 2 ks, cukr dle chuti, rum dle chuti, kompotované vypeckované a višně 1 velká sklenice

Příprava

Jako každý víkend se u nás peklo. Dnes to vyhrál tvarohový koláč s višněmi. Je tááák dobrý!

Suché přísady prosejeme na vál. Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky. V mouce uděláme dolík a do toho přidáme žloutky. Těsto propracujeme bez přidání další mouky, ta není třeba. Uhnětený bochánek necháme v chladu ztuhnout a pak jej rozválíme (kousek těsta si oddělíme na ozdobu). Těsto přendáme do vymazané koláčové formy, upravíme okraje a dno propícháme vidličkou. Pak rozprostřeme tvarohovou náplň a poklademe okapanými višněmi. Z odděleného těsta vykrájíme ozdoby a poklademe jimi višně. Potřeme rozšlehaným bílkem. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.

2017-11-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI