Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl) | 500 g | máslo | 150 g | polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g |
cukr moučka | 150 g | vejce | 2 ks | vanilkový cukr | 1 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks | rum | 1 lžíce | citronová šťáva | 1 lžička |
rozinky | 80 g | ||||
Na ozdobu: | |||||
vejce na potření | 1 ks | mandlové plátky | hrst |
Tento mazanec už je u nás každoroční tradicí, žádné Velikonoce se bez něj neobejdou. Pro mnohé z Vás asi tento recept nebude novinkou, ale pro ty, kteří ho ještě neznají - můžu jen a jen doporučit. Super rychlá verze bez kynutí těsta.
V míse si utřeme máslo, tvaroh, cukr, rum, citronovou šťávu a vejce dohladka. Přidáme mouku s kypřícím práškem, rozinky a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme na dvě části a každou vytvarujeme na hladký bochánek. Položíme na plech, vyložený pečícím papírem, povrch potřeme vejcem a posypeme mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě na cca na 160 - 170 stupňů dozlatova zhruba 35 minut. Ke konci pečení přikryjeme bochánek shora alobalem, aby se nespálil na povrchu než se uvnitř propeče. Zkoušku propečení dělám dřevěnou špejlí.
Necháme oba bochánky zcela vychladnout a ideálně skladujeme zabalené do potravinářské folie.
Z uvedeného množství připravíte 2 bochánky mazance.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI