Tvarohový mazanec zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl)500 gmáslo150 gpolotučný tvaroh ve vaničce250 g
cukr moučka150 gvejce2 ksvanilkový cukr1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ksrum1 lžícecitronová šťáva1 lžička
rozinky80 g
Na ozdobu:
vejce na potření1 ksmandlové plátky hrst
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl) 500 g, máslo 150 g, polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, cukr moučka 150 g, vejce 2 ks, vanilkový cukr 1 ks, kypřící prášek do pečiva 1 ks, rum 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžička, rozinky 80 g, vejce na potření 1 ks, mandlové plátky hrst

Příprava

Tento mazanec už je u nás každoroční tradicí, žádné Velikonoce se bez něj neobejdou. Pro mnohé z Vás asi tento recept nebude novinkou, ale pro ty, kteří ho ještě neznají - můžu jen a jen doporučit. Super rychlá verze bez kynutí těsta.

V míse si utřeme máslo, tvaroh, cukr, rum, citronovou šťávu a vejce dohladka. Přidáme mouku s kypřícím práškem, rozinky a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme na dvě části a každou vytvarujeme na hladký bochánek. Položíme na plech, vyložený pečícím papírem, povrch potřeme vejcem a posypeme mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě na cca na 160 - 170 stupňů dozlatova zhruba 35 minut. Ke konci pečení přikryjeme bochánek shora alobalem, aby se nespálil na povrchu než se uvnitř propeče. Zkoušku propečení dělám dřevěnou špejlí.
Necháme oba bochánky zcela vychladnout a ideálně skladujeme zabalené do potravinářské folie.

2016-03-21 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte 2 bochánky mazance.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI