Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou zpět

Tvarohový základ:
tučný tvaroh1 ksodtučněný tvaroh (možno zaměnit dvěma polotučnými)1 kspolotučné mléko100 ml
smetana40 mlvejce3 ksmed2 lžíce
borůvky + 100 ml mléko (rozmixovat)50 gtapioka mouka1 hrnekbezfosfátový kypřící prášek1/2 balíčku
kokosový olej či máslo1 lžička
Čokoládová poleva:
hořká čokoláda (55%)200 gzakysaná smetana250 mlborůvky na dozdobení50 g
Dále budete potřebovat:
pečící forma na dort (průměr 24 cm) pečící papír mixér
tučný tvaroh 1 ks, odtučněný tvaroh (možno zaměnit dvěma polotučnými) 1 ks, polotučné mléko 100 ml, smetana 40 ml, vejce 3 ks, med 2 lžíce, borůvky + 100 ml mléko (rozmixovat) 50 g, tapioka mouka 1 hrnek, bezfosfátový kypřící prášek 1/2 balíčku, kokosový olej či máslo 1 lžička, hořká čokoláda (55%) 200 g, zakysaná smetana 250 ml, borůvky na dozdobení 50 g, pečící forma na dort (průměr 24 cm) , pečící papír , mixér

Příprava

Borůvky mě baví! A měla jsem chuť na něco tvarohového. Při tvoření základu koláče jsem zvolila bezlepkovou tapioka mouku a zlehka kokosový cukr. Pak mi to ale nedalo a čokoládová poleva byla na světě. Obě složky koláče se nakonec krásně doplnily a borůvky konečné dílo skvěle osvěžily.

Postup:

  1. Vyšlehejte oba tvarohy, přidejte mléko a smetanu a opět vyšlehejte. Stejný postup opakujte s vejci a poté s medem či sirupem.
  2. Rozmixujte borůvky spolu s mlékem a přidejte ke směsi.
  3. Zbylé suché suroviny vmíchejte k mokrým ingrediencím.
  4. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem, vymažte kokosovým olejem či máslem a vysypte např. kokosem.
  5. Připravený tvarohový základ vlijte do formy a pečte na 170°C. Koláč je hotový až se povrch zbarví do zlata(cca 40 minut).
  6. Asi 30 minut nechte koláč chladnout.
  7. Následně si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni pomalu rozpouštějte kousek másla s čokoládou. Ve chvíli, kdy je čokoláda tekutá vmíchejte zakysanou smetanu, dokud se nevytvoří sametová poleva.
  8. Polevu vlijte na koláč a ozdobte borůvkami. Podávejte vychlazené.
2015-09-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI