Tvarožník zpět

Ingredience na těsto:
máslo125 gvejce1 kskypřící prášek1/2 ks
cukr moučka4 lžícepolohrubá mouka1 hrneknastrouhaná citronová kůra1 lžíce
Tvarohová směs:
měkký tvaroh2 ksmléko1/2 hrnkurozpuštěné máslo1/4 hrnku
vejce1 ksvanilkový cukr2 ksvanilkový puding1 sáček
cukr3/4 hrnku
máslo 125 g, vejce 1 ks, kypřící prášek 1/2 ks, cukr moučka 4 lžíce, polohrubá mouka 1 hrnek, nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce, měkký tvaroh 2 ks, mléko 1/2 hrnku, rozpuštěné máslo 1/4 hrnku, vejce 1 ks, vanilkový cukr 2 ks, vanilkový puding 1 sáček, cukr 3/4 hrnku

Příprava

V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete. 

Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse.
Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí.
Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
2022-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI