Vanilkové rohlíčky zpět

Ingredience:
hladká mouka260 gořechy a mandle (ořechy nejlépe lískové)100 gmoučkový cukr50 g
máslo200 gžloutek2 ksvanilkový cukr3 lžíce
vanilkový lusk1 ks
hladká mouka 260 g, ořechy a mandle (ořechy nejlépe lískové) 100 g, moučkový cukr 50 g, máslo 200 g, žloutek 2 ks, vanilkový cukr 3 lžíce, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

Vanilkové rohlíčky nesmí samozřejmě na vánočním stole chybět. Pokud ještě nemáte recept, zkuste tento recept. Chutnají báječně.

Vanilkový lusk rozkrojíme podélně a nožem z něho vyškrábneme dužinu (semínka). Ta prsty rozdrolíme v trošce cukru, aby se do těsta lépe zapracovávala.* Všechny sypké suroviny včetně vanilky a jemně mletých ořechů a mandlí důkladně promícháme, pak přidáme žloutky a změklé máslo a rukama vypracujeme kompaktní těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den z něj tvarujeme rohlíčky a pečeme je v předehřáté troubě na 150 stupňů dorůžova.
 
* do těsta přidávám i dvě lžíce vanilkového extraktu pro ještě intenzivnější vůni
2014-12-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI