Ingredience: | |||||
mouka (špaldová typ 630) | 250 g | povolené máslo | 185 g | třtinový cukr (namletý na moučku) | 70 g |
vlašské ořechy (nasekané nebo pomixované) | 110 g | moučkový cukr + vanilkový | 3 lžíce |
Třetím nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině jsou vanilkové rohlíčky. Jsou voňavé a úplně se rozplývají na jazyku. Tento druh cukroví přeci jen dávám výše než ty ostatní, aby chvíli vydržel, jinak by se dělalo těsto na několikrát. Zkoušela jsem je i s lískových ořechů a mandlí, ale přiznám se, že vlašské ořechy jsou za mě ty nejlepší.
V míse smícháme prosátou mouku, povolené máslo, třtinový cukr, vlašské ořechy a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme, a buď odebíráme kousky a válíme rohlíčky nebo rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme rohlíčky pomocí vykrajovátka. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 minut.
Po upečení necháme mírně vychladnout, a buď obalujeme ve směsi cukru, nebo jen poprášíme.
Z uvedených surovin upečete 2 plechy vanilkových rohlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI