Vanilkové rohlíčky zpět

Ingredience:
hladká mouka150 gcukr moučka40 gvlašské ořechy jemně mleté50 g
máslo110 g
Na obalování hotových rohlíčků:
vanilkový cukr dle potřebycukr moučka dle potřeby
hladká mouka 150 g, cukr moučka 40 g, vlašské ořechy jemně mleté 50 g, máslo 110 g, vanilkový cukr dle potřeby, cukr moučka dle potřeby

Příprava

Vůně vanilkových rohlíčků je prostě to, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Přiznám se, že u nás se jich sní každý rok doslova kilogramy. Pokud to máte podobně jako my, jedna dávka Vám určitě stačit nebude.

Ze změklého másla, cukru, ořechů a mouky vytvoříme těsto, které necháme do druhého dne uležet v lednici. Můj postup na tvarování rohlíčků je vytvořit si z těsta malé válečky, ty nakrájím na kolečka a vytvaruji z nich rohlíčky. Peču cca na 180 stupňů asi 8 minut, nechám chvilku zchladnout a obaluji v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-12-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI