Ingredience: | |||||
hladká mouka | 150 g | cukr moučka | 40 g | vlašské ořechy jemně mleté | 50 g |
máslo | 110 g | ||||
Na obalování hotových rohlíčků: | |||||
vanilkový cukr | dle potřeby | cukr moučka | dle potřeby |
Vůně vanilkových rohlíčků je prostě to, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Přiznám se, že u nás se jich sní každý rok doslova kilogramy. Pokud to máte podobně jako my, jedna dávka Vám určitě stačit nebude.
Ze změklého másla, cukru, ořechů a mouky vytvoříme těsto, které necháme do druhého dne uležet v lednici. Můj postup na tvarování rohlíčků je vytvořit si z těsta malé válečky, ty nakrájím na kolečka a vytvaruji z nich rohlíčky. Peču cca na 180 stupňů asi 8 minut, nechám chvilku zchladnout a obaluji v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI