Ingredience: | |||||
máslo | 210 g | hladká mouka | 280 g | loupané strouhané mandle | 100 g |
cukr | 35 g | žloutky | 2 ks | moučkový a vanilkový cukr | na obalení |
Vanilkové rohlíčky jsou základem skoro každé vánoční tabule. Každý je dělá jinak, každý má recept na ty svoje nejlepší, každý je peče z jiných ořechů. Mně nejvíc chutnají mandlové.
Do mouky na vále rozdrobíme tuk, přidáme mandle, cukr a zaděláme žloutky. Uhněteme hladké těsto a necháme v chladu odpočívat (klidně do druhého dne). Těsto pak hnětením trochu prohřejeme v rukách, vyválíme postupně dlouhého, tenkého hada, ze kterého ukrajujeme tupou stranou nože malé kousky a tvarujeme rohlíčky.
Pečeme na 160°C asi 10 minut (maximálně do zrůžovění), necháme maličko vychladnout (horké se hodně lámou) a obalujeme v cukru s vanilkou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI