Vánočka zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gdroždí30 gcukr120 g
máslo100 gžloutek2 kssůl špetka
citronová kůra dle chutirozinky namočené v rumu50 gmandle50 g
vlahé mléko2 dclprášek do pečiva1/3 balenívejce na potření
mandlové lupínky na posypání
polohrubá mouka 500 g, droždí 30 g, cukr 120 g, máslo 100 g, žloutek 2 ks, sůl špetka, citronová kůra dle chuti, rozinky namočené v rumu 50 g, mandle 50 g, vlahé mléko 2 dcl, prášek do pečiva 1/3 balení, vejce na potření, mandlové lupínky na posypání

Příprava

Vánočku máme rádi nejen o Vánocích, ale i během roku k nedělní snídani. Zde ještě jeden recept na nadýchanou vánočku s droždím i práškem do pečiva.

Těsto dobře zpracujeme a během kynutí ještě dvakrát propracujeme, celkem necháme kynout hodinu, upletenou vánočku necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů, pak přidáme na 180 stupňů.

2017-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI