Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 500 g | droždí | 30 g | cukr | 120 g |
máslo | 100 g | žloutek | 2 ks | sůl | špetka |
citronová kůra | dle chuti | rozinky namočené v rumu | 50 g | mandle | 50 g |
vlahé mléko | 2 dcl | prášek do pečiva | 1/3 balení | vejce | na potření |
mandlové lupínky | na posypání |
Vánočku máme rádi nejen o Vánocích, ale i během roku k nedělní snídani. Zde ještě jeden recept na nadýchanou vánočku s droždím i práškem do pečiva.
Těsto dobře zpracujeme a během kynutí ještě dvakrát propracujeme, celkem necháme kynout hodinu, upletenou vánočku necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů, pak přidáme na 180 stupňů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI