Vánoční štola zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gcukr200 grostlinný tuk125 g
sádlo50 gtučný tvaroh1 kostkakypřící prášek do pečiva1 ks
vanilínový cukr1 ksvejce2 ksrum3 lžíce
rozinky120 gnahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce)120 gmáslo na potření125 g
hladká mouka 500 g, cukr 200 g, rostlinný tuk 125 g, sádlo 50 g, tučný tvaroh 1 kostka, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vanilínový cukr 1 ks, vejce 2 ks, rum 3 lžíce, rozinky 120 g, nahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce) 120 g, máslo na potření 125 g

Příprava

Krásný den vám přeji. Píše si o Vánoční receptíky, tak tady je ode mě první recept na tvarohovou štolu, kterou určitě vyzkoušejte, je moooc dobrá!

Ze všech ingrediencí (kromě másla) vypracujeme na válu těsto a z něj vypracujeme 2 válečky. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Po upečení se ještě teplé štóly hojně natřou máslem, které se bude vsakovat. 
Po vychladnutí štóly posypeme moučkovým cukrem (v originálním receptu se v moučkovém cukru obalují, ale to je moc sladké) a zabalíme do alobalu. Poté již jen uložíme v chladu alespoň na 3 týdny. Ale u nás nevydrží ani týden první.

2016-11-24 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 2 štoly.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI