Ingredience: | |||||
hladká mouka | 500 g | cukr | 200 g | rostlinný tuk | 125 g |
sádlo | 50 g | tučný tvaroh | 1 kostka | kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
vanilínový cukr | 1 ks | vejce | 2 ks | rum | 3 lžíce |
rozinky | 120 g | nahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce) | 120 g | máslo na potření | 125 g |
Krásný den vám přeji. Píše si o Vánoční receptíky, tak tady je ode mě první recept na tvarohovou štolu, kterou určitě vyzkoušejte, je moooc dobrá!
Ze všech ingrediencí (kromě másla) vypracujeme na válu těsto a z něj vypracujeme 2 válečky. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Po upečení se ještě teplé štóly hojně natřou máslem, které se bude vsakovat.
Po vychladnutí štóly posypeme moučkovým cukrem (v originálním receptu se v moučkovém cukru obalují, ale to je moc sladké) a zabalíme do alobalu. Poté již jen uložíme v chladu alespoň na 3 týdny. Ale u nás nevydrží ani týden první.
Z uvedených surovin připravíte 2 štoly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI