Ingredience: | |||||
výběrová polohrubá mouka | 300 g | mouka Zlatka | 100 g | kypřící prášek | 1 ks |
cukr moučka | 180 g | vanilkový cukr | 1 ks | měkký tvaroh | 1 ks |
máslo | 150 g | Hera nebo Zlatá Haná | 50 g | vejce | 2 ks |
sůl | špetka | rum dle chuti | rozinky | hrstička | |
brusinky | hrstička | nasekané ořechy/mandle | hrstička | kandované ovoce | hrstička |
Štola je výborná, vláčná a já můžu jen poděkovat kamarádce Janince za inspiraci.
Ušleháme celá vejce s oběma cukry, přidáme povolený tuk a rum. Opět chvíli třeme, přidáme mouky, ve kterých jsme promíchali prášek do pečiva, dále hrozinky, ořechy a na kousky pokrájené kandované ovoce.
Vše důkladně promícháme a až nakonec zapracujeme do těsta tvaroh.
Pečeme ve vánočkové formě, kterou vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Těsto pěkně urovnáme ve formě a dáme péci. Pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.
Jestli máme štolu upečenou, zkusíme špejlí.
Po vytažení z trouby ji ihned potřeme rozpuštěným máslem, ochuceným rumem a bohatě pocukrujeme,
chvilku počkáme a vyklopím. To samé (máslo s rumem, cukr) uděláme z druhé strany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI