Čokoládový krém: | |||||
zralé avokádo | 1 ks | větší zralý banán | 1 ks | kvalitní kakao | 2 plné lžíce |
rozpuštěná hořká vysokoprocentní čokoláda | 2 kostky | ||||
Bílá vrstva: | |||||
kokosový dezert Alpro | 1 balení | čerstvé nebo mražené maliny | na ozdobu | ||
Granola hrudky: | |||||
lehce pomleté ovesné vločky | 5 lžic | kokosový olej | 2 lžíce | agávový sirup (pro nevegany med) | 2 lžíce |
chia semínka | 1 lžíce | mletý kokos | 1 lžíce | slunečnicová semínka | 1 lžíce |
To, že jsem starý mlsoun, o mně přátelé v okolí dobře vědí. Moje chutě na sladké se ještě zvýšily v těhotenství a doteď mě nepustily. A já jen mohu děkovat bohu a svému miminku, že to na mně ještě není znát. Ale i tak se snažím jíst rozmanitou a pestrou stravu a hledám i alternativy klasických dezertů, které jsou sice odlehčené, ale i tak chuťově vynikající. Nemám ráda jídla, která sice slibují zdravé nutriční hodnoty, ale s chutí už je to trochu horší. Takové recepty by mým přísným sítem vůbec neprošly a určitě bych se o ně nedělila. Naštěstí je ale zdravých a dobrých jídel víc než dost a člověk se tak může stravovat zdravě i chutně. Příkladem je i tento dezert, který chutná luxusně a přitom je téměř bez přidaného cukru i bez laktózy. A třeba můj manžel vůbec nepoznal, že je v něm nějaké avokádo a misku vylízal do poslední kapky. A když jídlo bez problémů projde i přes něj, už není co dodat .
Nejdříve si připravíme hrudky. Troubu rozehřejeme na 160°C. Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a sirup nebo med. Ve větší misce smícháme všechny sypké přísady, přilijeme rozehřátý olej se sirupem a dobře promícháme. Rukou tvoříme malé hrudky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. (Hmota není příliš kompaktní, ale to nevadí, po upečení budou kopečky pěkně držet). Granolu pečeme v troubě, dokud lehce nezezlátne a nezačne vonět a poté necháme vychladnout na plechu. Hrudky po zchladnutí lehce ztvrdnou a budou tedy dobře držet pohromadě.
Čokoládový krém si připravíme jednoduše tak, že do mixéru dáme všechny suroviny na krém a mixujeme tak dlouho, dokud nedostaneme krásně hladkou hmotu. Je-li krém příliš světlý, přidáme ještě 1 lžíci kakaa.
Trifle dokončíme tak, že do dvou pohárků nejdřív na dno dáme několik hrudek, poté čokoládový krém, zbývající hrudky, dále zbývající čokoládový krém a ve finále zakončíme bílou vrstvou v podobě kokosového dezertu Alpro. Ozdobíme malinami.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI