Korpus: | |||||
polohrubá celozrnná mouka | 3 hrnky | sušená třtinová šťáva | 1,5 hrnku | rostlinný olej | 1/2 hrnku |
sojový kysaný nápoj | 700 ml | jedlá soda | 1 lžička | prášek do pečiva bez fosfátů | 1 balíček |
kakao | dle potřeby | ||||
Náplň: | |||||
marmeláda | dle chuti | jahodový puding | 2 balíčky | rostlinné mléko | 750 ml |
vanilkový extrakt | 1 lžička | já dávám marmeládu, tak již dál nesladím | oslaďte dle vlastních chutí | ||
Na ozdobu: | |||||
čerstvé ovoce | dle chuti | agar (připravený dle návodu na sáčku) |
Tento týden jsme s manželem oslavili dvouleté výročí svatby a proto jsem se rozhodla mu upéct dort. Jak jinak než veganský. Dortů jsem napekla desítky, ale veganský jsem ještě nepekla, tak to pro mě byla celkem výzva a proto jsem recept zapojila i do roční výzvy 52.
Nemám ráda těžké máslové dorty s marcipánem a dalšími vymoženostmi, raději si vždy dám nadýchaný korpus s nějakým "šlehačkovým", jemným krémem. Jaké dorty máte nejraději vy? Případně máte tip na nějaký ten NEJ? Pokud ano, budu ráda, když mi vložíte odkaz do komentářů.
Suroviny na formu o průměru 26 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI