Korpus: | |||||
polohrubá mouka | 300 g | slunečnicový olej | cca 4 lžíce | kakao | cca 3 lžíce |
čokoládové sojové mléko | dle potřeby | cukr | 5 lžic | jedlá soda | 2 lžičky |
kypřící prášek | 1/2 balíčku | ||||
Krém: | |||||
smetna ke šlehání Schlagfix | 2 balení | smeta-fix od Dr. Oetkera | 2 balení | čokoládové vločky | dle potřeby |
banán | 2 - 3 ks |
Konečně se mi podařilo uspokojit mou touhu po výborném veganském Krtkově dortu. Jen těžko poznáte, že je veganský.
Smícháme suché ingredience ( mouka, soda, kyp.prášek , kakao a cukr) a potom přidáme olej a podle potřeby přidáváme soj. mléko. Těsto vylejeme do předem vymazané formy, a pečeme asi na 175°C ( kdyby se vám zdál korpus z vrchu hotový, ale ve spod by byl ještě syrový, přikryjte ho alobalem, a hezky se dodělá i ve vnitř.
Mezitím, co se peče korpus si smícháme šlehačky se stužovačem, a vyšleháme šlehačku, a do hotové šlehačky vmícháme čokoládové vločky.
Korpus necháme vychladnout, a potom ho opatrně vydlabeme, dovnitř dáme na půl rozkrájené banány, na banány šlehačku, a z vrchu dort posypeme rozdrobeným korpusem, a nakonec dáme hotový dort na cca hodinku vychladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI