Veganský Krtkův dort zpět

Korpus:
polohrubá mouka300 gslunečnicový olejcca 4 lžícekakaocca 3 lžíce
čokoládové sojové mléko dle potřebycukr5 lžicjedlá soda2 lžičky
kypřící prášek1/2 balíčku
Krém:
smetna ke šlehání Schlagfix2 balenísmeta-fix od Dr. Oetkera2 baleníčokoládové vločky dle potřeby
banán2 - 3 ks
polohrubá mouka 300 g, slunečnicový olej cca 4 lžíce, kakao cca 3 lžíce, čokoládové sojové mléko dle potřeby, cukr 5 lžic, jedlá soda 2 lžičky, kypřící prášek 1/2 balíčku, smetna ke šlehání Schlagfix 2 balení, smeta-fix od Dr. Oetkera 2 balení, čokoládové vločky dle potřeby, banán 2 - 3 ks

Příprava

Konečně se mi podařilo uspokojit mou touhu po výborném veganském Krtkově dortu. Jen těžko poznáte, že je veganský.

Smícháme suché ingredience ( mouka, soda, kyp.prášek , kakao a cukr) a potom přidáme olej a podle potřeby přidáváme soj. mléko. Těsto vylejeme do předem vymazané formy, a pečeme asi na 175°C ( kdyby se vám zdál korpus z vrchu hotový, ale ve spod by byl ještě syrový, přikryjte  ho alobalem, a hezky se dodělá i ve vnitř.

Mezitím, co se peče korpus si smícháme šlehačky se stužovačem, a vyšleháme šlehačku, a do hotové šlehačky vmícháme čokoládové vločky.

Korpus necháme vychladnout, a potom ho opatrně vydlabeme, dovnitř dáme na půl rozkrájené banány, na banány šlehačku, a z vrchu dort posypeme rozdrobeným korpusem, a nakonec dáme hotový dort na cca hodinku vychladit.

2016-04-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI