Ingredience na velkého beránka: | |||||
polohrubá mouka | 2 hrnky | olej | 1 hrnek | mléko | 1 hrnek |
cukr | 1/2 hrnek | prášek do pečiva | 1 ks | vejce | 2 ks |
Ingredience na malého beránka: | |||||
polohrubá mouka | 1 hrnek | olej | 1/2 hrnku | mléko | 1/2 hrnku |
cukr | 1/4 hrnku | prášek do pečiva | 1/2 sáčku | vejce | 1 ks |
I když letos budou Velikonoce bez koledy, tak Velikonoce bez beránka prostě nejsou možné. Dnes mám pro vás připraveny recepty dva - na malého a velkého Beránka. Používám keramickou formu, včetně zádíček, tak aby byl vytvořen 3D efekt beránků a mohu jen doporučit.
Beránek velký:
Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme 2 celá vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme 60 minut na 180°C.
Malého beránka připravuji z poloviční dávky velkého beránka, ale i tak je těsta hodně, takže zbývající těsto peču zvlášť v malém rendlíku, ale lze upéci i v muffinových formičkách.
Beránek malý:
Nejprve všechny sypké ingredience promícháme v míse, poté přidáme celé vejce, mléko a olej. Vše umixujeme v hladké těsto. Formu na beránka si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Připravené těsto vylijeme do spodního dílu beránka, přikryjeme vrchním dílem a pečeme na 40 minut na 180°C. Těsta je hodně, takže zbytek vylijeme do malého rendlíku a pečeme vedle.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI