Velikonoční beránek zpět

Ingredience:
špaldová mouka150 gpohanková mouka50 gvejce3 ks
prášek do pečiva bez fosfátů1 balíčekstřední jablko1 ksvelký banán1 ks
třtinový cukr80 gpovolené máslo30 gvaječný koňak nebo rum1 lžíce
máslo na vymazání formyrozdrcené piškoty na vysypání formy
špaldová mouka 150 g, pohanková mouka 50 g, vejce 3 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 1 balíček, střední jablko 1 ks, velký banán 1 ks, třtinový cukr 80 g, povolené máslo 30 g, vaječný koňak nebo rum 1 lžíce, máslo na vymazání formy, rozdrcené piškoty na vysypání formy

Příprava

Přiznám se, že jsem beránka na Velikonoce nikdy nepekla. Byla to má premiéra, pro kterou jsem se rozhodla hlavně kvůli dětem. Chtěla jsem, abychom na stole měli hezky nazdobeného beránka, který bude i dobrý. Zkusila jsem tedy variantu s ovocem a byl to dobrý výběr. Určitě budeme muset upéct ještě jednoho, abychom měli co dát na velikonoční stůl.

Nejprve si rozdrtíme piškoty (nebo jej rozmixujeme tyčovým mixérem) Formu vymažeme povoleným máslem a vysypeme rozdrcenými piškoty. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny. Obě mouky spícháme s práškem do pečiva a pak smícháme s rozšlehaným vejcem a cukrem. Promícháme. Poté přidáme povolené máslo a najemno nastrouhané jablko a rozmačkaný banán. Nakonec přidáme vaječný koňak (nebo rum), pokud nám nechutná není to nutné, ale beránek je o to chuťově lepší. Těsto nalijeme do nachystané formy a pečeme cca 30-35 minut.

2016-03-23 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte beránka do střední formy. Inspirovala jsem se v časopise Albert duben 2014.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI