Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 150 g | pohanková mouka | 50 g | vejce | 3 ks |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 balíček | střední jablko | 1 ks | velký banán | 1 ks |
třtinový cukr | 80 g | povolené máslo | 30 g | vaječný koňak nebo rum | 1 lžíce |
máslo | na vymazání formy | rozdrcené piškoty | na vysypání formy |
Přiznám se, že jsem beránka na Velikonoce nikdy nepekla. Byla to má premiéra, pro kterou jsem se rozhodla hlavně kvůli dětem. Chtěla jsem, abychom na stole měli hezky nazdobeného beránka, který bude i dobrý. Zkusila jsem tedy variantu s ovocem a byl to dobrý výběr. Určitě budeme muset upéct ještě jednoho, abychom měli co dát na velikonoční stůl.
Nejprve si rozdrtíme piškoty (nebo jej rozmixujeme tyčovým mixérem) Formu vymažeme povoleným máslem a vysypeme rozdrcenými piškoty. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny. Obě mouky spícháme s práškem do pečiva a pak smícháme s rozšlehaným vejcem a cukrem. Promícháme. Poté přidáme povolené máslo a najemno nastrouhané jablko a rozmačkaný banán. Nakonec přidáme vaječný koňak (nebo rum), pokud nám nechutná není to nutné, ale beránek je o to chuťově lepší. Těsto nalijeme do nachystané formy a pečeme cca 30-35 minut.
Z uvedených surovin připravíte beránka do střední formy. Inspirovala jsem se v časopise Albert duben 2014.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI