Velikonoční beránek bez lepku zpět

Ingredience:
bezlepková mouka200 gvejce4 ksteplá voda5 lžic
změklé máslo200 cukr180 gvanilkový lusk nebo vanilkový extrakt1/2 ks
bezlepkový prášek do pečiva1 kscitronová kůra1 lžičkarozinky namočené v rumu2 lžíce
bezlepková mouka 200 g, vejce 4 ks, teplá voda 5 lžic, změklé máslo 200 , cukr 180 g, vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt 1/2 ks, bezlepkový prášek do pečiva 1 ks, citronová kůra 1 lžička, rozinky namočené v rumu 2 lžíce

Příprava

Velikonoce na krku a bezlepkáři zas budou po návštěvách smutně koukat na pečený beránky, mazance a jiný mňamky, který si k tomu kafi nesměj dát. Buďte od tý dobroty a upečte jim vynikajícího beránka bez lepku, kterej je vláčnej, božsky voní máslem a rozinkama v rumu! Ať jim to není líto.

Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých vyšleháme sníh se špetkou soli. Mouku smícháme s kypřícím práškem. 
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přišleháme do ní žloutky, citronovou kůru a vanilku.

Pak přimícháme střídavě mouku a teplou vodu. Ještě rozinky a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
 
Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kokosem a vlijeme do ní těsto.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut.
Hotového beránka pocukrujeme moučkou nebo taky ne a je to.

2017-04-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI