Ingredience: | |||||
vejce (váženo se skořápkou) | 220 g | špaldová hladká mouka | 170 g | špaldová hladká mouka celozrnná | 100 g |
třtinový cukr | 40 g | maková mouka | 1 lžička | teff mouka větlá | 1 lžíce |
kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 balíčku | borůvky | dle potřeby | voda | cca 100 - 150 ml |
No a něco na zoubeček velikonoční pomlázka ze špaldové, teff a makové mouky s borůvkami. Sice máme do Velikonoc ještě čas, ale já prostě ty formičky vyzkoušet musela.
Vejce utřeme s cukrem, přidáme prosetou mouku, kypřící prášek, vyšleháme a postupně přiléváme vodu.
Když je těsto připravené, nalijeme do forem, přidáme do každé formičky borůvky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI