Velikonoční borůvková pomlázka zpět

Ingredience:
vejce (váženo se skořápkou)220 gšpaldová hladká mouka170 gšpaldová hladká mouka celozrnná100 g
třtinový cukr40 gmaková mouka1 lžičkateff mouka větlá1 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů1/2 balíčkuborůvky dle potřebyvodacca 100 - 150 ml
vejce (váženo se skořápkou) 220 g, špaldová hladká mouka 170 g, špaldová hladká mouka celozrnná 100 g, třtinový cukr 40 g, maková mouka 1 lžička, teff mouka větlá 1 lžíce, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 balíčku, borůvky dle potřeby, voda cca 100 - 150 ml

Příprava

No a něco na zoubeček velikonoční pomlázka ze špaldové, teff a makové mouky s borůvkami. Sice máme do Velikonoc ještě čas, ale já prostě ty formičky vyzkoušet musela.

Vejce utřeme s cukrem, přidáme prosetou mouku, kypřící prášek, vyšleháme a postupně přiléváme vodu.
Když je těsto připravené, nalijeme do forem, přidáme do každé formičky borůvky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.

2016-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI