Ingredience: | |||||
hladká mouka | 390 g | sůl | 1/2 lžičky | jedlá soda | 1 lžička |
změklé máslo | 227 g | cukr krystal | 200 g | vejce | 2 ks |
vanilkové esence | 2 lžičky |
Tyhle sušenky se v originále jmenují "sugar cookies", čili cukrové sušenky. Pro mne jsou ale hlavně máslové a vanilkově voňavé. V puse lehce křupnou a pak už se vám ta máslová chuť pomalu rozplývá na jazyku. Výborné jsou jen tak samotné, s bílkovou polevou nebo jako tady, jarní a velikonoční, s fondánem.
Sušenky skladujeme nejlépe v uzavřené dóze, asi 5-7 dní.
Pro mne nejlepší recept jsem našla na výborném blogu www.joyofbaking.com, až na pár drobností v postupu jsem neměnila nic. Joy uvádí, že ingredience vystačí na 36 sušenek, mně se jich daří vykrájet 100, těsto ovšem nevyvaluji na 1 cm, ale zhruba na půl.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI