Velikonoční ptačí jidáše zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gcukr krupice100 gmléko150 ml
droždí30 grozpuštěné máslo100 gžloutky2 ks
vanilkový cukr1 kssůl1 špetkarozinek50 g
citronová kůra1 lžičkarum1 malý panákmandle / rozinky na ozdobu1 hrstka
žloutky na potření2 ks
polohrubá mouka 500 g, cukr krupice 100 g, mléko 150 ml, droždí 30 g, rozpuštěné máslo 100 g, žloutky 2 ks, vanilkový cukr 1 ks, sůl 1 špetka, rozinek 50 g, citronová kůra 1 lžička, rum 1 malý panák, mandle / rozinky na ozdobu 1 hrstka, žloutky na potření 2 ks

Příprava

A jak na Jidáše ve tvaru ptáčků? Tady je jednoduchý postup. Stačí jen jeden uzel a je to!

Z mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy vložíme mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, rum, vanilkový cukr, citronovou kůru a zbývající cukr krupice (lžíci jsme si odebrali na kvásek). Vše promícháme a přidáme kvásek včetně mléka. Zpracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu (může být i déle, tak že těsto promícháme a necháme znovu kynout). Pak již jen na vále vyválíme dlouhé provázky z těsta a motáme různé tvary, které zdobíme rozinkami a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme podle velikosti Jidášků na 180 °C do zlatova (zda je upečeno, můžeme zkontrolovat špejlí).

2022-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI