Velikonoční vegan perníčky zpět

Ingredience:
celozrnné žitné mouky400 ggel ze lněných semínek4 lžícerozmixovaných semínek2 lžíce
Bio Alsan120 gjavorový sirup4 lžícesušená třtinová šťáva120 g
perníkové koření1 lžícejedlá soda1 lžícemleté ořechy (vlašské, lískové)50 g
trošičku kakaa
celozrnné žitné mouky 400 g, gel ze lněných semínek 4 lžíce, rozmixovaných semínek 2 lžíce, Bio Alsan 120 g, javorový sirup 4 lžíce, sušená třtinová šťáva 120 g, perníkové koření 1 lžíce, jedlá soda 1 lžíce, mleté ořechy (vlašské, lískové) 50 g, trošičku kakaa

Příprava

Tak když tu máme ty Velikonoce, tak přináším veganský recept na perníčky. Tak směle do toho. Pokud se Vám povedou, budu ráda, pokud mi zašlete fotku.

Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte do druhého dne odpočívat na lince, aby se dobře promnuly chutě koření. Poté stačí vykrájet a péct na pečícím papírem vyloženém plechu. Peču při 180°C dozlatova. Nepřepečte! Opravdu jakmile začnou zlátnout, tak ven z trouby!
Perníčky jsou ihned měkké a výborné!

Poleva: prosátý moučkový cukr, citronová šťáva, trošku kukuřičného škrobu. Množství dávám intuitivně. Většinou na 100g cukru dám půl lžičky škrobu a šťávu pomaličku postupně přidávám. Šlehám šlehačem dokud není poleva akorát hustá a na pohled jemná, nesmí být vidět kousky cukru. 

Trvá to tak 5 - 8 minut, ručně tak 15 minut.

2015-03-31 Dezerty

Poznámka

Pro krásnou barvu perníčků je můžete PŘED pečením potřít vodou smíchanou s kapkou kurkumy a oleje. Dvě lžíce Chia semínek necháme ve čtyřech lžících vody 30 minut odstát.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI