Ingredience: | |||||
hladká mouka | 125 g | máslo | 125 g | bílé víno | 4 lžíce |
cukr moučka + špetka skořice | na obalení |
Taky ochutnáváte syrové těsto při pečení cukroví, protože je to tak strašně dobré? Vinné hvězdičky mezi tyto druhy patřit rozhodně nebudou. Těsto je víceméně nedobré, ochutnávat nedoporučuji. Výsledek obalený ve skořicovém cukru ale naopak stojí za to!
Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.
Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C) asi 12 minut.
Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI