Ingredience: | |||||
jemná špaldová mouka nebo hladká | 300 g | prášek do pečiva | 12 g | sůl | špetka |
kakao bez cukru (holandské) | 3 lžíce | cukr krystal (kdo neřeší cukr může až 200g) | 50 g | vejce od šťastných slepic | 4 ks |
rostlinný olej | 150 g | kefír/podmáslí/mléko | 150 g | citronová kůra | 1 lžička |
rum (doporučuji Jamajský) | 5 lžic |
Vždy o víkendu máme snídani na pohodu a něco výjimečného, co v týdnu nesnídáme. Tentokrát padla volba na bábovku.
Připravíme si formu na bábovku.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak přidáme olej, kefír/podmáslí/mléko (co kdo má) a kůru + rum.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme. Vyšleháme v hladké těsto.
Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem.
Do formy naléváme střídavě těsto světlé, kakaové a ukončíme těstem světlým.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Pocukrovat můžete moučkovým cukrem nebo mandlovým prachem (ten jsem použila já).
Udělejte si hrnek kávy, čaje, kakaa nebo horké mléko se špetkou skořice a přeji Vám báječný víkendový den s báječnou voňavou bábovkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI