Ingredience: | |||||
hladká mouka | 180 g | prášek do pečiva | 1 lžička | máslo | 120 g |
třtinový cukr (rozmixovaný) | 130 - 150 g | vanilkový extrakt | pár kapek | vejce | 2 ks |
borůvky | hrst | kukuřičný škrob (pouze v případě mražených borůvek) | 1 lžíce | nastrouhaná kůra z citronu | 1 lžička |
creme fraiche (příp. tučnější zakysaná smetana) | 125 g |
Na tuto bábovku jsem použila formu o velikosti cca 1,4 l. Pokud máte formu na velkou bábovku, doporučuji množství surovin zdvojnásobit.
1. Mouku si prosejeme s práškem do pečiva.
2. Máslo si v robotu vyšleháme s třtinovým cukrem (třtinový cukr, pokud není jemný, si vždy ještě promixuju, aby byl jemnější a lépe se s máslem vyšlehal). Po chvíli přidáme vanilkový extrakt a postupně zašleháváme vejce (nejdříve zašleháme jedno, poté až druhé), než nám vznikne světlý krém.
3. V misce si smícháme borůvky se lžící kukuřičného škrobu a borůvky v něm obalíme. Pokud máme borůvky čerstvé, není potřeba kukuřičný škrob použít.
4. Do těsta střídavě přidáváme creme fraiche a mouku s kypřícím práškem.
5. Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme borůvky.
6. Pečeme na 170 stupňů cca 50 - 60 minut (musíme vždy bábovku zkusit špejlí, zda je již upečená).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI