Ingredience: | |||||
změklé máslo | 175 g | krupicový cukr | 175 g | vejce | 3 ks |
polohrubá mouka | 225 g | prášek do pečiva | 1/2 balení | bílý jogurt | 4 velké lžíce |
borůvky | 300 g | ||||
Poleva: | |||||
plnotučné žervé | 200 g | smetana 33% | 100 ml | moučkový cukr | dle chuti |
Koláč plný voňavých borůvek bohatých na výživné látky, potěší každého strávníka.
Troubu předehřejte na 180°C, vymažte a vysypte formu. Máslo s cukrem vyšlehejte do bledé nadýchané pěny - chvíli to trvá, tak se nevzdávejte. Postupně zašlehejte i vejce. Můžete ke každému vejci přisypat i trochu z odvážené mouky, to proto aby se směs nesrážela.
Nakonec vmíchejte zbylou mouku, prášek do pečiva, jogurt a borůvky. Vše důkladně spojte a těsto dejte do formy. Povrch koláče zarovnejte a pečte dokud koláč nezezlátne, nebude pevný na dotek a špejle zapíchnutá do středu těsta, nezůstane po čistá.
Koláč nechte téměř vychladnout ve formě, pak opatrně vyklopte na mřížku a ještě nechte chladnout.
Žervé vyšlehejte se smetanou do hladkého krému, přidejte cukr dle vlastní chuti, ještě promíchejte a nechte odpočívat v lednici, dokud nebude koláč úplně studený.
Krém rozetřete po povrchu koláče, ozdobte borůvkami a podávejte.
Dobrou chuť!
Suroviny jsou uvedeny na formu o průměru cca 22 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI