Vláčný cuketový perník s povidly zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkynastrouhaná cuketa2 hrnkycukr krupice3/4 hrnku
mléko1 hrnekkypřící prášek do perníku1 ksskořice2 lžičky
vejce2 kskakao2 lžíceolej2 lžíce
povidla do těsta2 lžícepovidla na pomazání2 lžícemoučkový cukr na posypání2 lžíce
čokoláda na polevu1 tabulka
polohrubá mouka 2 hrnky, nastrouhaná cuketa 2 hrnky, cukr krupice 3/4 hrnku, mléko 1 hrnek, kypřící prášek do perníku 1 ks, skořice 2 lžičky, vejce 2 ks, kakao 2 lžíce, olej 2 lžíce, povidla do těsta 2 lžíce, povidla na pomazání 2 lžíce, moučkový cukr na posypání 2 lžíce, čokoláda na polevu 1 tabulka

Příprava

Vláčný perník z cukety nemá chybu. Pokud máte pořádnou úrodu a už nevíte co s cuketou, tak tohle je správná volba. Přeji pohodový víkend všem s nějakou tou dobrotou ke kávičce!

Všechny ingredience včetně povidel smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme asi tak 20-25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly. Nakonec posypeme poučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou. Nechám to na vás, v ingrediencích máte oboje.

2022-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI