Vláčný perník zpět

Ingredience:
hladká mouka2 hrnkypolohrubá mouka1 hrnekmléko2 hrnky
olej1 hrnekcukr1,5 hrnkučokoládový pudink1 ks
vejce2 ksprášek do perníku1 ksprášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 kskvalitní kakao3 lžícemarmeláda (jahodová nebo rybízová)3 lžíce
skořice1 lžičkanasekané vlašské ořechy hrstnastrouhané jablko či rozinky dle chuti
hladká mouka 2 hrnky, polohrubá mouka 1 hrnek, mléko 2 hrnky, olej 1 hrnek, cukr 1,5 hrnku, čokoládový pudink 1 ks, vejce 2 ks, prášek do perníku 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, kvalitní kakao 3 lžíce, marmeláda (jahodová nebo rybízová) 3 lžíce, skořice 1 lžička, nasekané vlašské ořechy hrst, nastrouhané jablko či rozinky dle chuti

Příprava

Jíte perník? Někdo ho nemá rád, protože je prý moc suchý a dusí. Já kdysi našla na internetu recept na ten nejvláčnější perník na světě a jinej už doma neděláme. Zkuste ho taky, hotovo máte za pár minut.

V jedný míse smícháme všechny sypký ingredience, ve druhý spolu pěkně vyšleháme ty mokrý. Pak vmícháme mokrou směs do suchý a je po práci.

Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme třeba kokosem, těsto vlijeme a pečeme asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud není špejle suchá.

Já ho pak ještě pomažu rozpuštěnou oříškovou čokoládou, s trochou smetany! Je vláčnej, úplně mokrej a jednoduše k sežrání!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-02-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI