Vločkovo kokosový koláč s tvarohem a goji zpět

Korpus:
celozrnné ovesné vločky100 gstrouhaný kokos100 gvoda dle potřeby
banán1 ksbio vanilkový puding (prášek)45 gmed45 g
máslo (či jiný tuk, např. kokosový olej)50 g
Náplň:
polotučný tvaroh ve vaničce250 gzralý banán2 ksmed1 lžíce
bio vanilkový puding (prášek)2 lžícegoji na ozdobení
celozrnné ovesné vločky 100 g, strouhaný kokos 100 g, voda dle potřeby, banán 1 ks, bio vanilkový puding (prášek) 45 g, med 45 g, máslo (či jiný tuk, např. kokosový olej) 50 g, polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, zralý banán 2 ks, med 1 lžíce, bio vanilkový puding (prášek) 2 lžíce, goji na ozdobení

Příprava

Ráda si doma připravuji rostlinná mléka a jedním z našich oblíbených je i kokosové. Jak to tak bývá po jeho přípravě je vymačkaný kokos odpadem a mě je ho vždy líto vyhodit. Ve většině případů jej využívám do pečení a dnes tomu nebylo jinak. Použila jsem jej jako jednu složku do korpusu koláče. Chtěla jsem jej upéct bez mouky a vejce a povedlo se. Z výsledku jsem měla radost a o to větší pak byla, když do manžela a syna padal jeden kousek za druhým.

Nejprve si připravíme korpus na koláč. Kokos si dáme do misky a zalijeme vodou, tak aby se nám namočil a nasákl. Stačí cca 10 minut. Poté si do velké mísy nasypeme ovesné vločky a scezený kokos a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozmačkaný (nebo rozmixovaný) banán, med a povolené máslo a pudinkový prášek. Vše dobře promícháme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj natlačíme. Pomůžeme si vypouklou stranou lžíce, kterou občas namočíme ve studené vodě. Díky tomu těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme.

Poté si připravíme náplň do koláče. V míse smícháme tvaroh, rozmačkané (nebo rozmixované) banány, pudinkový prášek a případně med. Vše pořádně promícháme. Náplň pak nalijeme na těsto do koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 30 minut.

Po upečení necháme mírně zchladnout a poté dle fantazie ozdobíme jednotlivými plody goji.

2016-06-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI