Korpus: | |||||
celozrnné ovesné vločky | 100 g | strouhaný kokos | 100 g | voda | dle potřeby |
banán | 1 ks | bio vanilkový puding (prášek) | 45 g | med | 45 g |
máslo (či jiný tuk, např. kokosový olej) | 50 g | ||||
Náplň: | |||||
polotučný tvaroh ve vaničce | 250 g | zralý banán | 2 ks | med | 1 lžíce |
bio vanilkový puding (prášek) | 2 lžíce | goji | na ozdobení |
Ráda si doma připravuji rostlinná mléka a jedním z našich oblíbených je i kokosové. Jak to tak bývá po jeho přípravě je vymačkaný kokos odpadem a mě je ho vždy líto vyhodit. Ve většině případů jej využívám do pečení a dnes tomu nebylo jinak. Použila jsem jej jako jednu složku do korpusu koláče. Chtěla jsem jej upéct bez mouky a vejce a povedlo se. Z výsledku jsem měla radost a o to větší pak byla, když do manžela a syna padal jeden kousek za druhým.
Nejprve si připravíme korpus na koláč. Kokos si dáme do misky a zalijeme vodou, tak aby se nám namočil a nasákl. Stačí cca 10 minut. Poté si do velké mísy nasypeme ovesné vločky a scezený kokos a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozmačkaný (nebo rozmixovaný) banán, med a povolené máslo a pudinkový prášek. Vše dobře promícháme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj natlačíme. Pomůžeme si vypouklou stranou lžíce, kterou občas namočíme ve studené vodě. Díky tomu těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme.
Poté si připravíme náplň do koláče. V míse smícháme tvaroh, rozmačkané (nebo rozmixované) banány, pudinkový prášek a případně med. Vše pořádně promícháme. Náplň pak nalijeme na těsto do koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 30 minut.
Po upečení necháme mírně zchladnout a poté dle fantazie ozdobíme jednotlivými plody goji.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI