Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 50 g | ovesné mléko | 100 ml | med | 1 lžíce |
ovoce | 100 g |
Při výrobě domácího vločkového mléka zbývá na konci směs rozmixovaných ovesných vloček. Bylo mi líto ji jen tak vyhodit, tak jsem ji použila jako základ pro vločkový dezert a spojila jsem v něm i využití pro vločkové mléko. Jemná chuť vloček a mléka se velmi dobře doplňuje s výraznou chutí lesního ovoce.
Vločky nasypeme do misky a zalijeme vločkovým mlékem, necháme cca 15 minut nasáknout. Mezitím si rozmixujeme lesní ovoce a nachystáme skleničky, do kterých budeme dezert dávat. Pokud jsme si vyráběli domácí vločkové mléko, je možné zbytkové vločky použít do dezertu jako vrstvu k plnění. Namočené vločky rozmixujeme a přidáme lžíci medu. Pak už jen skládáme jednotlivé vrstvy dle chuti tj. vločky, směs lesního ovoce. Vočky, sušené ovoce, směs lesního ovoce a navrch ozdobíme sušeným ovocem.
Ovoce - lesní ovoce (maliny, borůvky, ostružiny) sušené (lyofilizované) ovoce (broskev, ananas, červený rybíz, malina, physalis).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI