Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami zpět

Ingredience:
špaldová mouka90 gpohanková mouka50 gmandlové plátky20 g
ovesné vločky40 gmed2 lžícepovolené máslo40 g
veje1 ksprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičkyvelká hruka2 ks
tvaroh250 gmed2 lžíceovesné vločky4 lžíce
špaldová mouka2 lžícemandlové plátky2 lžícemáslo3 lžíce
třtinový cukr2 lžíceslaný karamel1 lžička
špaldová mouka 90 g, pohanková mouka 50 g, mandlové plátky 20 g, ovesné vločky 40 g, med 2 lžíce, povolené máslo 40 g, veje 1 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, velká hruka 2 ks, tvaroh 250 g, med 2 lžíce, ovesné vločky 4 lžíce, špaldová mouka 2 lžíce, mandlové plátky 2 lžíce, máslo 3 lžíce, třtinový cukr 2 lžíce, slaný karamel 1 lžička

Příprava

Přiznám se, mám ráda sladké a pečení jako takové. Kdybych si mohla vybrat, co mám na vaření nejraději, tak je to právě pečení. Když mi tu už více jak dva dny ležely nevyužité hrušky, tak se mi pomalu v hlavě rodil nápad na jejich využití a jak jinak než v koláči. Zvolila jsem tak variantu lehkého koláče obohaceného o dva druhy mouky a ovesné vločky.

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny suroviny (obě mouky, ovesné vločky, mandlové plátky, med, povolené máslo, vejce a prášek do pečiva) a vypracujeme z nich těsto. Dáme jej minimálně na půl hodiny do lednice.

Zatímco se těsto chladí. Tak si okrájíme hrušky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně velké kostičky. Tvaroh si v míse zamícháme s medem a dáme stranou. Připravíme si drobenku na koláč, tak že všechny suroviny (vločky, mouku, mandlové plátky, máslo, cukr, slaný karamel) smícháme a rukama z nich vytvoříme drobenku. Dáme ji do lednice.

Pakliže je těsto vychlazené, tak jej pomocí prstů namačkáme do dortové formy (buď vymazané a vysypané nebo vyložené pečícím papírem). Těsto je lepivé, doporučuji mít po ruce misku se studenou vodou a prsty si v ní namáčet nebo použít zaoblenou stranu lžíce. Těsto je třeba rozprostřít až do krajů koláčové formy. Na těsto pak dejte tvarohovou náplň a na ni poklademe nakrájené hrušky. Nakonec koláč posypeme nachystanou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Necháme vychladnout.

2016-03-21 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte koláč do koláčové formy o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI