Vločkový koláč s rebarborou, jahodami a mátou zpět

Ingredience:
špaldová mouka (typ 630)180 govesné vločky150 gmáslo170 g
třtinový cukr80 gprášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčkusůl špetka
rebarbora250 gjahody220 gcitronová šťáva1 lžíce
máta6 - 7 lístkůmed2 lžícevanilkový pudink BIO (prášek)2 lžce
špaldová mouka (typ 630) 180 g, ovesné vločky 150 g, máslo 170 g, třtinový cukr 80 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku, sůl špetka, rebarbora 250 g, jahody 220 g, citronová šťáva 1 lžíce, máta 6 - 7 lístků, med 2 lžíce, vanilkový pudink BIO (prášek) 2 lžce

Příprava

Pamatuji si, že jako malá jsem u nás na zahrádce trhala rebarboru a žvýkala ty kyselé košťálky a u toho se pořádně šklebila. Přišlo nám to v tom věku jako skvělá zábava. Když jsem tedy v obchodě uviděl svazek rebarbory, řekla jsem si, že jej prostě musím koupit a hned jsem přemýšlela, jaký koláč z ní udělám. Nechala jsem se inspirovat, a když mi zbylo doma ještě pár jahod byla náplň koláče jasná.

Nejprve si odkrojíme konce rebarbory a oloupeme si ji škrabkou. Jahody omyjeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak i rebarboru. Poté tuto směs zahřejeme v kastrolku a vaříme do poloměkka. Přidáme lžíci citronové šťávy a med a nasekanou mátu a ještě chvíli provaříme. Nakonec přidáme vanilkový pudink v podobě prášku a provaříme. Ovocná směs se tak zahustí.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse promícháme mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Míchala jsem pomocí šlehače s metličkami. Přibližně čtvrtinu směsi si dáme stranou (tu pak použijeme jako drobenku navrch koláče). Zbytek směsi natlačíme do koláčové formy prsty a rovnoměrně rozprostřeme. Poté přidáme ovocnou směs a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 minut.

2016-04-22 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz. Koláč jsem pekla v koláčové formě o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI