Ingredience: | |||||
jemné ovesné vločky | 1/2 hrnku | mléko nebo voda | dle potřeby | oříšky | dle chuti |
sušené plody | dle chuti | čerstvé ovoce | dle chuti | javorový či datlový sirup, nebo med | dle chuti |
Tuhle dobrotu si dávám několikrát do týdne, a tak si i tady logicky musela vydobýt své místo. Kouzlo obyčejné ovesné kaše poslední dobou objevuje čím dál víc lidí.
Já na ní oceňuji, kolik vám dá ráno energie, kolik díky ní můžete načerpat vitamínů a superlátek a navíc když si ji dám, už nemám takovou potřebu mlsat.
Pokud máte ráno čas, kaši si klasicky uvařte. Do menšího hrnce dejte vločky, zalijte vodou a na střední teplotě pár minut povařte. Pokud si připravujete kaši až v práci, stačí kaši zalít vroucí vodou a zamíchat, případně můžete po chvíli trochu vody doplnit a opět zamíchat, aby byla kaše jemnější. Já kaši vařím rovnou i s oříšky a sušenými plody, jako jsou goji nebo moruše, aby vše nabobtnalo a propojilo se. Kaši doslaďte dle chuti, buď javorovým a datlovým sirupem, nebo medem. Dozdobte čerstvým ovocem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI