Zákusek se zakysanou smetanou zpět

Těsto:
prášek do pečiva1 balíčekcukr krupice200 gvoda100 ml
olej200 mlkakao2 lžícevejce3 ks
hladká mouka150 g
Krém:
zakysaná smetana2 kelímkypomazánkové máslo2 kelímkysmetana ke šlehání1 - 2 kelímky
cukr dle chutirum dle chuti
Na ozdobu:
hořká čokoláda2 balíčky
prášek do pečiva 1 balíček, cukr krupice 200 g, voda 100 ml, olej 200 ml, kakao 2 lžíce, vejce 3 ks, hladká mouka 150 g, zakysaná smetana 2 kelímky, pomazánkové máslo 2 kelímky, smetana ke šlehání 1 - 2 kelímky, cukr dle chuti, rum dle chuti, hořká čokoláda 2 balíčky

Příprava

Nadýchaný dezert s lehkým krémem ze zakysané smetany a pomazánkového másla ozdobený hořkou čokoládou.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 
Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. 
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. 
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. 
Upečený korpus necháme vychladit. 
Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. 
Podle chuti přidáme cukr, rum. 
Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. 
Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. 
Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit.

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI