Ingredience: | |||||
jahody (očištěné a pokud máte větší nakrájených na menší kousky) | 1 velká hrst | jáhly v suchém stavu, ideálně v bio kvalitě | 100 g | nerafinovaná sůl | špetka |
mandlové mléko | 300 ml | vejce - bílek a žloutek zvlášť | 1 ks | vanilkový extrakt, žádná chemie!!! :) | 1 lžička |
agávový sirup | 1 lžíce | kůra z půlky citronu nebo sušená kůra | dle chuti | kokosový tuk/olej na vymazání formy | 1 lžička |
kvalitní tmavý třtinový cukr na posypání | 1 lžíce |
Tak tohle je ideální zdravá, sladká svačinka nebo snídaně, ideální začátek nedělního dne :) Jsou rychle hotové, zasytí a jsou plné vitamínů a minerálů. Navíc vypadají skvěle.
Tenhle recept Vám provoní kuchyni sladkými jahůdkami, mandlovým mlékem a kokosem až se budou olizovat i sousedi :)
Nejprve jáhly propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Přendáme do hrnce, zalijeme mlékem a lehce osolíme a pod pokličkou vaříme bez míchání na mírném plameni 10 minut (opravdu na mírném a klidně použijte vyšší hrnec, jelikož Vám může mléko s jáhly vypěnit nahoru až na pokličku). Pak vypneme plamen a necháme dojít pod pokličkou 15-20 minut. Mezitím utřeme žloutek s vanilkovým extraktem a agávovým sirupem, přidáme kůru a přimícháme do hotových (po uplynutí 15-20ti min) jáhel. Vše hezky promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílek, který nám zbyl, ušleháme do tuhého sněhu a zlehka zapracujeme do jáhlové směsi. Formu si vymažeme kokosovým olejem a začneme vrstvit. Nejprve dáme polovinu jáhel, hezky uhladíme, posypeme jahodami. Překryjeme zbývající směsí a mírně uhladíme. Navrch dáme opět pár jahod pak už pocukrovat lžící třtinového cukru a můžeme dát zapéct na 15 min.
Hotové jáhly podáváme ihned nebo i trochu vychladlé, dobré jsou obě varianty :)
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI