Ingredience: | |||||
švestky | 20 k | mletá skořice | dle chuti | hladká mouka | 40 g |
mleté mandle | 20 g | strouhaný kokos | 30 g | třtinový cukr | 80 g |
máslo + na vymazání | 50 g |
Velice jednoduchý a přitom zajímavý dezert se švestkami....
V misce smícháme mouku, mleté mandle, kokos a cukr. Poté přidáme pokrájené máslo a prsty vypracujeme hrubou drobenku, kterou vložíme vychladit do lednice.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Švestky rozkrojíme napůl a vypeckujeme. Kokotky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a podle chuti je poprášíme skořicí.
Navrch rozdělíme vychlazenou drobenku a v troubě zapečeme asi 25 minut.
Podáváme lehce vychladlé.
TIP: použijte i jiné ovoce, např. meruňky, broskve, jahody…
Podávat můžeme i s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI