Ingredience: | |||||
přírodní Šmakoun | 100 g | mandlové mléko | 80 g | zmrzlé banány | 4 ks |
kešu ořechy | 50 g | vanilka | dle chuti | kakaový prášek | dle chuti |
Dvě variace dezertů, stejné složení jen jeden za studena druhý za tepla navíc s kakaovým práškem, inspirace na fb stránkách Šmakoun od úžasné Petry Vašíčkové, recept který mě velmi nadchl. Dnes jsem potřebovala velmi rychlou svačinku, a když jsem viděla dezert, který paní Petra připravila, rozhodla jsem se připravit něco podobného pro malého na svačinku, ale v naší bezmléčné verzi. Malému mlsáčkovi svačinka moc chutnala, nezapečené verzi dal přednost, ale pečenou rovněž nepohrdl a křičel přidat. Takže máme opět skvělé variace svačinek.
Dezert chutná skvěle, krásný nádech tvarohové příchutě díky přidanému Šmakounovi.
Šmakouna nastrouháme najemno a vyšleháme společně s rostlinným mlékem a zmrzlými banány. Já zužitkovávala zamražené, které jsem nestihla upotřebit. Nechala jsem je krátce povolit, oloupala a před mixováním nakrájela. Zmražené jsou sladší a mají super konzistenci. Do rozmixované směsi Šmakouna, rostlinného mléka, banánů přidáme namleté kešu ořechy a vanilku.
Znovu vyšleháme, já šlehala tyčovým mixérem.
Hotový krém necháme jen tak a nebo odebereme a do odebrané části přidáme kakaový prášek, který promícháme. Pro velké mlsáčky můžeme přidat místo kakaového prášku rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu.
Do zapékací mističky namícháme světlou a tmavou část a dáme zapéct do trouby na 150°C na 15 minut. Po vyndání z trouby lehce poprášíme nastrouhanou čokoládou.
Zbylou část světlé části dáme do pohárku a ozdobíme dle chuti, můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou nebo jen tak lískovými oříšky.
Super dezert jen našlehaný Šmakoun, banány a vanilka téměř jako tvarohový dezert, úžasné.
Přeji příjemné mlsání.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI