Jsou zázvorové, zdravé, ale jen pro odvážné! Neznám nic lepšího než čaj s čerstvým zázvorem. Krásně voní a ještě líp chutná! Proto mě příprava domácích zázvorových bonbonů nadchla. A musela jsem je hned vyzkoušet. Upozorňuji však, že jsou opravdu silné!
Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé úhledné kousky, které zalijeme horkou vodou a necháme asi 80 minut louhovat. Zázvor přecedíme a vodu slijeme do hrnku. K zázvoru přidáme tolik moučkového cukru, kolik váží samotný zázvor, 2 lžíce vody (použila jsem tu, kterou jsem scedila) a za stálého míchání vaříme asi 45 minut. Doporučuji stále míchat, aby se zázvor nepřipálil. Poté necháme zázvor okapat a vystydnout. Nakonec kousky obalíme v moučkovém cukru. Bonbony uchováváme v uzavřené skleničce na chladném místě. Vydrží až 6 měsíců. Dobré jsou při nachlazení, kašli i jako prevence proti nevolnosti při cestování autem.