Zdravé domácí Bounty zpět

Ingredience:
mletý kokos2 hrnkyhusté kokosové mléko200 mlkokosový olej3 lžíce
agávový sirup2 - 3 lžícevanilková esence pár kapeksůl špetka
kvalitní tmavá čokoláda (min 60% kakaa)250 gkokosový olej1 lžíce
mletý kokos 2 hrnky, husté kokosové mléko 200 ml, kokosový olej 3 lžíce, agávový sirup 2 - 3 lžíce, vanilková esence pár kapek, sůl špetka, kvalitní tmavá čokoláda (min 60% kakaa) 250 g, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Je tu druhá adventní neděle a já přicházím s receptem na jedno nepečené cukroví, které ale nutně nemusíte připravovat pouze na Vánoce, ale klidně po celý rok, jak to dělám já. Na druhou stranu k Vánocům se skvěle hodí, a jelikož příprava je rychlá, můžete s ním ozdobit vánoční stůl doslova na poslední chvíli. Kokos je u nás doma docela oblíbený a tyčinku Bounty jsem si dříve občas koupila. Je ale šíleně sladká, konkrétně obsahuje cca 9 kostek cukru. Tak jsem si řekla proč si nevyrobit svoji vlastní verzi, ve které přesně vím, co je a ještě si ji udělám o mnoho zdravější. Navíc je to skvělá volba právě i na vánoční stůl, kde se bude krásně vyjímat mezi nepečeným cukrovím. Bounty můžete vytvářet opravdu až na poslední chvíli a do té doby skladovat v lednici. Kokos k Vánocům neodmyslitelně patří a já věřím, že si na tyčinkách pochutnáte stejně tak, jako my. Jestliže navíc zvolíte veganskou čokoládu, bude pochoutka zcela veganská a bez laktózy.

V menším hrnci smícháme kokos, sůl, kokosové mléko i olej a nakonec esenci a zahřejeme na mírném plameni. Přidáme agávový sirup podle potřeby a pořádně promícháme, až se všechny ingredience spojí. Odstavíme z plamene a necháme zchladnout. Mezitím si středně velkou plastovou krabičku vysteleme pečícím papírem a kokosovou směs do ní rovnoměrně rozetřeme - hmota by měla mít výšku cca 1,5 - 2 cm. Dáme zchladnout do lednice, dokud hmota lehce neztuhne a potom ji nakrájíme na drobné obdélníčky, takové dvojhubky :) Nakrájené kousky přemístíme do mrazáku a necháme zmrznout, aby s nimi šlo později dobře manipulovat. 
Později ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu spolu s kokosovým olejem, zmrzlé kousky do ní rychle namáčíme, okapeme a necháme zaschnout na mřížce nebo na pečícím papíře. Skladujeme v lednici.
2016-12-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI